Uber gaat naar de beurs in New York, Verenigde Staten. Uber is het bedrijf die de bekende taxi applicatie heeft ontwikkeld. Het is een internetonderneming die momenteel in verschillende landen en steden actief is. Zo ook in Nederland in diverse steden. Ze bemiddelen tussen personen die opzoek zijn naar een taxi en aanbieders van vervoer. Momenteel zijn ze in 67 landen actief. Er zijn officiële taxichauffeurs die hun diensten aanbieden, als zowel privéchauffeurs. Uber is opgericht in San Francisco, Californië, Verenigde Staten.

De verwachte bedrijfswaarde van Uber ligt rond de 100 miljard dollar, dat is ongeveer 90 miljard euro. Als ze dit waar kunnen maken, zou het de grootste beursnotering krijgen van dit jaar.

Uber heeft veel uitgaven. Ze doen momenteel namelijk veel onderzoek naar zelfrijdende auto’s. Hiernaast investeren ze veel in geld in diverse maaltijdbezorgdiensten. Uber zelf denkt dat ze voorlopig door de vele investeringen verlies zullen draaien.

In Nederland is Uber de laatste tijd veel in het nieuws omdat er meerdere verkeersongelukken hebben plaatsgevonden met chauffeurs die op dat moment gebruik maakten van de applicatie Uber. Dit riep veel vragen op of de applicatie wel veilig genoeg was en of de verschillende chauffeurs niet te lang achter het stuur zaten.

Bron: Nu.nl